Országos Informatikai Programiroda * Pályázati információs vonal: 1/ 633-3828, Mobil: 70/ 310-2981


Letölthető pdf formátumban ide kattintva

Pályázati felhívás! 

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Számítógép: a mindennapi társ 7” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek, egyúttal a Windows XP rendszer korszerűbbre váltását.

 

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított komplex számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve a Windows XP támogatásának megszűnése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 3000 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

 

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét összegek.

 

A pályázati csomag felhasználása: informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.)

 

A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:

  1. Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik)
  2. Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)
  3. Oktatás (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás, stb)
  4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók, stb)
  5. Egyházak (vallási, hitéleti tevékenységek)
  6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft, stb.)
  7. BÁRMELY NON-PROFIT SZERVEZET (függetlenül tevékenységi körétől)

Pályázatot települési önkormányzattól és/vagy polgármesteri hivataltól kizárólag abban az eseten áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a (kör)jegyző és/vagy polgármester aláírásával és hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Költségvetési szervek és egyéb más, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezet részéről a pályázat benyújtása egyben azt is jelenti, hogy a szervezet kifejezetten úgy nyilatkozik, miszerint a pályázatban szereplő eszközbeszerzés és minden hozzá kapcsolódó szolgáltatás tekintetében nem köteles a kötelező közbeszerzés lefolytatására.

 

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás asztali számítógépek kétmagos processzorral, jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkhoz hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bites operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető 32 bites, ill. Windows7 Professional 32 vagy 64 bites rendszerrel is) Külön megvásárolva, egy Microsoft Windows 7 operációs rendszer-szoftver önmagában 25-45.000. Ft körüli összeget tesz ki). Professzionális vírusvédelemmel látjuk el a gépeket (1 éves G Data vírusirtó licence). Továbbá a Libre Office magyar nyelvű (Microsoft Office kompatibilis) irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő lehetőségeken túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is.

 

A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:

Hardver:HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek).Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos (Core2Duo, stb) processzor (2-2,3GHz), 2GB DDR2 memória, 120 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.A bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos processzor (Core2Duo minimum 2,8GHz x2 x2), 4GB DDR2 memória, 250 GB adat-tároló, DVD olvasó található a gépekben.Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban.

fekvőálló480(A kép illusztráció)

Szoftver:
Mindkét csomagtípus gépei alapesetben 64 bites Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel telepítettek (kérhető 32 bites is). Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional (32 vagy 64 bit, alapértelmezett a 64 bit) operációs rendszerrel is. Vírusvédelmet a G Data Antivírus biztosítja (további info: www.virusirto.hu) Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag és néhány további hasznos program. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló dokumentumokon felül telepítő lemez is tartozik.
Szolgáltatások:A szolgáltatáscsomag gerincét alkotó szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól házig garanciával és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik.A csomagba foglalt szolgáltatások:Külső-belső tisztításMemóriatesztMerevlemez részletes állapotvizsgálatMerevlemez adattörlésHardver-egységesítésSzoftverbeszerzésOperációs rendszer +driverek telepítéseEgyéb szoftvertelepítés, beállításHálózati beállításokKiszállításÖsszeszerelés-tesztbeüzemelés*Garancia-kiterjesztés fél évről egy évreGarancia kiterjesztése háztól-házig szolgáltatásraAssistance szolgáltatás 2 év időtartamra

*A 4, ill. 8db-os csomagoknál a kiszállítás és a helyszíni összekötés (egy helyszínen) és a teszt-beüzemelés része a szolgáltatásoknak. Az egy gépes csomag(ok)nál házhozszállítást tartalmaz helyszíni összekötés, tesztbeüzemelés nélkül.

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával TFT /lap/ monitor.

 

 

Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek

Leírás

4 gépes csomag

8 gépes csomag

A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
Core2Duo processzor (2-2,3GHz), 2 GB memória,120 GB HDD
(Bruttó, fizetendő összeg!)

179.000. Ft

353.000. Ft

A pályázó által fizetendő összeg bővített csomag esetén:
Core2Duo+ processzor (2,8-3,2 GHz!), 4 GB memória250 GB HDD
(Bruttó, fizetendő összeg!)

232.000. Ft

459.000. Ft

 

 

Egy számítógépes szolgáltatási csomag (Bruttó, fizetendő végösszeg!)

Leírás

A pályázó által fizetendő bruttó összeg

Egy darab alap számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, Antivírus, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül.

46.000. Ft

Egy darab bővített számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, Antivírus, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül.

59.000. Ft

 

Kiegészítők

A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek is, mint például monitor, DVD író. Ezek az eszközök nem támogatottak a pályázat által, azonban kedvező feltételekkel szerezhetőek be.

 

Az alábbi táblázat a pályázati csomagokhoz külön rendelhető kiegészítőkről, például monitorokról ad áttekintést (természetesen bármilyen egyéb forrásból is beszerezhetőek a monitorok, illetve a jelenleg már meglévők is kompatibilisek, így használhatók a gépekhez!)

További kiegészítők

Kiegészítő-típus

Ár/db

(Bruttó, fizetendő végösszegek!)

19” használt TFT (lapmonitor 4:3 képaránnyal!)

20.000. Ft

Új monitor (Samsung/LG/ASUS 18,5” 16:9 képarány)

27.000. Ft

DVD író felár (DVD olvasó helyett használt DVD író a gépben az archiváláshoz, beszereléssel)

3.200. Ft

Windows 7 Professional operációs rendszer felár

8.000. Ft

Merevlemez bővítés 1000GB-ra (1 db használt 1TBos)

11.000 Ft

 A feltüntetett összegek a 27% Áfát már tartalmazzák!

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 16 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

 

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre.

 

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2014. november 07-ig folyamatos. A pályázat két (’A’ és ’B’) szakaszra osztott. Az ’A’ szakaszban a 2014. október 22. szerda 24:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második, ’B’ szakasz bírálatán a 2014. október 23-án 00 óra és november 07-én (péntek) 24 óra között az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt, továbbá az ’A’ szakasz alatt benyújtott, de ott eredménytelenül szerepelt pályázatok ismételten részt vesznek a ’B’ szakasz bírálatán is.

 

Az elbírálás rendje: A pályázatok feldolgozása és a bírálat a pályázat benyújtási határidejét követő 5 munkanapon belül lezajlik. A pályázók a bírálatot követő 3 munkanapon belül értesítést kapnak az eredményről, legyen az akár pozitív, akár negatív. Azok a pályázók, akik az első bírálaton részt vettek, azonban nem nyertek, automatikusan részt vesznek a második forduló bírálatán is. Amennyiben az első fordulón kiosztható 1500 számítógépből marad, a fennmaradó gépek hozzáadódnak a második pályázati szakasz 1500 kiosztható gépéhez.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázók tájékoztatása mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján ( www.oip.hu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

 

A pályázat benyújtásának végső határideje 2014. november 07 péntek 24 óra.

 

Határidőben történő feltöltésnek számít, ha az e-adatlap rendszerben kitöltésre és rögzítésre került a pályázati adatlap, és a legfeljebb 2 oldal terjedelmű ismertető feltöltése is megtörtént a megadott határidőig.

 

Beküldési cím: Országos Informatikai Programiroda, 1027 Budapest, Bem József utca 6. fszt.

 

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 60 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

 

A kiszállítások kezdete: konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődhetnek, és várhatóan 2014. október 29-től a gépek kiszállítása is megkezdődik (az ’A’ szakaszban eredményesen szereplőknek).

 

Fizetési feltételek: A pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj. A nyertes pályázók a csomagokért fizetendő összeget választásuk szerint három módon teljesíthetik:

  1. A gépek átvételekor készpénzben. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, készpénzben átadják a kiszállítást végző munkatársnak a fizetendő összeget. Egygépes csomag esetén (nincs helyszíni összekötés és tesztbeüzemelés) a kiszállítást végző személynek (OIP munkatárs, vagy futár) utánvétes jelleggel, készpénzben átadják a fizetendő összeget (a csomag ilyenkor is tartalmazza a számlát és egyéb iratokat).
  2. A gépek átvételekor Banki utalással. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, elektronikus banki utalással elindítják a fizetést, melyről a banki igazolást kinyomtatva és aláírva átadják a kiszállítást végző munkatársnak. Ez a metódus egygépes számítógépes szolgáltatáscsomag esetén nem választható.
  3. Banki utalással előre utalás formájában. Amennyiben nem megoldható sem a készpénzes, sem az átvételkori azonnali banki utalás, akkor lehetőség van díjbekérő (Pro Forma) számla ellenében a kiszállítást megelőzően teljesíteni a fizetést. Ebben az esetben a gépek átadására csak a fizetendő összeg bankszámlára való megérkezését követően kerülhet sor.

 

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe – egy pontrendszer alapján –, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.

A pontrendszerben legfeljebb 100 pontot lehet elérni, a fő szempontok: minél több ember számára váljon hasznossá a fejlesztés (max. 60 pont), felhasználási célterület (max. 20 pont), rászorultság (max. 10 pont), közhasznúsági szint (max. 10 pont), továbbá pluszpontokat érhet a szöveges pályázati anyag formai és tartalmi értékelése (max 10 pont).

Szükséges mindezért a pályázat szöveges részében meghatározni azt a kört, amely számára hasznos és fontos a leendő gépek működése. Ennek elmulasztása nem kizáró ok, azonban hátrányt jelenthet a bírálatnál. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot. A fenti elsődleges szempontokon túl, a bírálat során a NON-PROFIT szervezetek pályázatai előnyt élveznek a profitorientáltakéval szemben.

A bírálatot a programfelelős és az általa kijelölt pályázati kapcsolattartó(k) közösen végzik a fenti formai és tartalmi szempontok alapján.

 

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81

 

Partnereink:

www.pafi.hu     www.dotroll.hu

© Copyright 2009-2015. Minden jog fenntartva. Az Országos Informatikai Programiroda elnevezés bejegyzett védjegy, melynek használata engedéllyel történik.